En helt vanlig dag.

Mina dagar börjar alltid med att jag sätter på kaffe så fort jag kommer till kontoret, om ingen annan har gjort det. Som så många andra i det här landet har jag utvecklat ett beroende till den bruna drycken, och jag behöver tre koppar på morgonen för att komma igång. Jag sveper dessa innan klockan 10, sedan är min koffeinkvot uppfylld för dagen och jag dricker inget mer. Möjligen att jag tar en kopp på eftermiddagen, men det är mer bonus och inget jag behöver.

Steg två är alltid att kolla mailen. Hur dagen utvecklar sig beror nästan alltid på hur inkorgen ser ut. Idag fick jag en förfrågan från en kund om att plocka fram exempelfiler från en integration, samt undersöka om integrationens logik kan återanvändas i ett annat flöde. Eftersom detta var en ganska liten uppgift tog jag mig an den på en gång och hämtade filerna från ett filarkiv där de sparas, och började sedan analysera integrationen. Den består av ett SSIS-paket (SQL Server Integration Services) som exekverar bat-filer och genom att läsa dessa blev min slutsats att de inte går att återanvända, men för säkerhets skull har jag dubbelkollat det med Douglas, så vi får se om jag hade rätt eller fel gällande det…

Efter att jag skickat svar på mailet var det dags att fortsätta med den lite större uppgiften jag har just nu, nämligen att utöka en integration med ett nytt flöde så att vi kan ta hand in filer i ytterligare ett format för en annan kund. Jag håller nu på att sätta upp miljön jag ska använda lokalt, och det krånglade en del i fredags. Vi har virtuella miljöer som vi arbetar i för det mesta, och någonting har hänt med min miljö – den har segat ihop totalt och ger mig kryptiska felmeddelanden. Jag hade förhoppningar om att det skulle lösa sig av sig själv under helgen, men det gjorde det såklart inte… Så istället för att fortsätta jobba har jag googlat felmeddelanden, ändrat lite inställningar och väntar just nu på att miljön ska starta om sig. Jag hoppas verkligen den fungerar som den ska nu, annars måste jag ringa till supporten och få hjälp.

I det här yrket är man väldigt beroende av sin dator, milt uttryckt. Utan fungerande dator är det i princip omöjligt att jobba, vilket gör sådana här problem jäkligt irriterande.. Det är visserligen bara en virtuell miljö som krånglar och inte hela datorn, så det kunde definitivt vara värre, men det är ändå frustrerande. Nu ska jag prova att starta upp miljön igen, fick en precis en idé om hur detta kan lösas, måste testa direkt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *