I Helsingfors på besök!

För ett par veckor sedan var vi i Finland för att besöka vår kund Fortum under två dagar!

Det här energibolaget behöver ingen närmare presentation – jag tror de flesta känner igen eljättens namn och logga. Vi är alltså med och stöttar dem i integrationsarbetet, och för mig var det första gången som jag träffade resten av integrationsteamet. Första dagen började med en tidig flygtur till Helsingfors, och eftersom jag satt vid vingen så var jag tvungen att ta det klassiska kortet på vingen och marken nedanför. Tror marken nedanför tillhör Sverige, men är inte helt hundra.

20160316_084209

Och på tal om utsikt – detta är vad man ser från artonde våningen i Fortums byggnad:

IMG_0415

Douglas passade på att ta kort på oss när vi beundrade utsikten. Eller okej – jag sa åt honom att ta kort eftersom min kamera inte funkar som den ska…

IMG_0418Tyvärr blev det inga mer kort, och jag ångrar att jag inte förevigade middagen vi åt på kvällen! Efter ett långt och givande möte med fokus på samarbete gick hela teamet till en restaurang som heter Ragu, och det är en av de få restaurangerna i Norden som har en Michelinstjärna. Jag fick veta detta på vägen till restaurangen, och det höjde mina förväntningar ganska mycket, men helt ärligt – maten på Ragu överträffade dem ändå.

Det var en fyrarättersmeny och innehöll så mycket gott att det skulle ta mig resten av kvällen att räkna upp det, så jag nöjer mig med att nämna den större huvudrätten, som bestod av… just det, ragu, alltså långkok på kött. Men det var inte vilken ragu som helst: den kom in i en mystisk burk med stängt lock, och de sa åt oss att öppna dem direkt. När vi gjorde det strömmade rök ur burken och det luktade fantastiskt gott, som något slags träd, men nu kommer jag inte ihåg vilket. Ragun låg på en slags polentapudding, och smakerna gifte sig verkligen i munnen. Det är inget uttryck jag använder till vardags, men för den här smakupplevelsen är det verkligen passande!

Nu börjar jag bli riktigt hungrig, och klockan närmar sig 17, så jag vill avsluta med att tacka min finska kollega Artur för att han gav mig sin efterrätt. Den var fantastiskt god och jag njöt av varenda tugga av mina två portioner. Sedan fick alla i gänget praktisera teamwork när jag behövde rullas ut från restaurangen efter alltför mycket att äta… Närå, så illa var det inte. Men nästan.

Trevlig helg på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *