Min vardag

Egentligen vet jag inte, men jag har vissa aningar om vilka mina läsare är. Jag tror många är studenter som ännu inte börjat arbeta med IT, en del som jobbar med systemutveckling på olika sätt, samt ett par stycken som inte har just någon koll alls på branschen (hej mamma!). Gemensamt tror jag i alla fall är att de flesta inte har någon koll på vad en integrationskonsult gör alls om dagarna och därför tänkte jag ägna en serie inlägg åt min vardag här på IB.

På ett sätt tycker jag det är lite egoistiskt att tänka att alla är intresserade av vad jag gör hela dagarna, men samtidigt minns jag den där känslan när man var student och hur nyfiken man var på vardagen som IT-konsult. Jag tror vissa delar kommer vara ganska generella för branschen i allmänhet, och andra är väldigt specifika för just arbete med systemintegration och Integrationsbolaget.

Dagen idag har dock varit ganska icke-typisk för min del. Vi började med gemensam frukost och jag tror hela Örebrokontoret var här på morgonen och käkade tillsammans, tillsammans med ett par kollegor från Integrationsteamet på CAB. Att alla från Örebrokontoret var på plats på just Örebrokontoret låter kanske inte så imponerande, men till vardags sitter hälften av styrkan på CAB och övriga jobbar ett par dagar i veckan från andra orter, hos våra kunder. Eftersom jag är orutinerad som bloggare glömde jag såklart att ta kort på tillställningen…

Därefter hade jag, Douglas och Stefan ett gemensamt möte med en student som ska göra “SUPen” hos oss. Ni som läst informatik vet vad jag menar, ni andra funderar säkert på alkoholrelaterade saker, men det står för kursen Systemutvecklingsprojekt, som är en del av informatikämnet och systemvetenskapliga programmet, och som går under hela vårterminen. Mötet gick fint och på måndag säger vi hej till studenten Jonas Boyd, som ska göra ett projekt kring molnintegration. Hej Jonas, välkommen! Tror du kommer få en rolig, lärorik och utmanande termin, och det ska bli kul att ha dig här!

Jag återkommer nästa vecka med ett nytt inlägg kring hur en mer typisk arbetsdag ser ut för mig – även om det i det här jobbet kan variera ganska mycket kring vad man gör. Just nu känns det att helgen är på ingång. Kolla bara på den här bilden:

douglas kör rally

Ja, vi har alltså nån slags racerbil simulator på kontoret just nu. Jag vet inte riktigt vart den kommer ifrån eller hur länge den ska bo här, men Douglas trivs bra bakom ratten! I skrivande stund skryter han ganska öppet om hur bra han är och jag hörde nåt hojtande om “pole position”. Nästan så jag blir lite sugen på att smygköra den när han har gått för dagen och sedan krossa honom nästa vecka…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *