Övergödd konsult

Vi brukar inte fika så ofta på kontoret och det är sällan det står godis framme hos oss. Men när det väl kommer fram något gott, då slås det på stort. I måndags morse möttes jag av nedanstående syn:

20160307_095333Sofia, vår fantastiska administratör och alltiallo, höll på att packa typ 10 påskägg fyllda med godis till våra kunder. Och det var ju inga små ägg om en säger så! Här snackar vi mängder mätta i kilo och inte hekto. Som tur är, vilket både jag och diverse kollegor fick erfara, tejpade hon igen alla äggen till kunderna. Antagligen förstod hon vilken risk det är att förvara sådana mängder sötsaker i närheten av ett gäng gottegrisar…

Jag var rätt lättad över att de var igentejpade, då behöver jag inte kämpa emot suget utan vet att det är oåtkomligt. Men så i går visade Sofia att det fanns godis kvar i ett av skåpen! Givetvis smög jag dit och undersökte vad som fanns kvar: en kombo av gräddkola, geisha och mars-bars i tre lådor. Icke ihoptejpade… Ska ta ett kort nästa vecka och se hur mkt som försvunnit.

20160310_080340Imorse visade jag mitt godisfynd för Micke, min skrivbordskollega mittemot, som blev föga imponerad. Han visade istället det enorma ägg som vi ska ha på kontoret, som låg undangömt i ett annat skåp! Jag undersökte såklart även detta med godisexpertens öga och nedan ser ni att jag ger mitt godkännande. Notera också hur liten min hand är jämfört med ägget… Och då är det här kortet ändå taget från kortsidan av det. Hittade även varsitt ägg till oss anställda i en påse på chefens kontor*. Kommer rulla fram efter påsk…

20160310_092902Hmm, hoppas jag inte har förstört nåns överraskning nu… Vi kommer alltså få en del godis till påsk.

*OBS – inte så att jag snokade! Men vrider jag huvudet ca 120 grader åt vänster så ser jag rakt in i ena hörnet på chefens kontor, och där stod påsarna helt öppet. Vrider jag mig 180 grader ser jag hela kontoret. (Det är glasväggar..)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *